Äppelkaka med lågt kolhydratinnehåll
13 January 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Det här är ett lågkolhydratrecept på en smarrig äppelkaka som passar lika bra till helgmys som till middagsbjudningar. Receptet är enkelt att laga och räcker till 8 portioner. Servera äppelkakan som den är eller med vaniljsås, till exempel en vaniljsås med lågt kolhydratinnehåll.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
8
Tillagningstid:
00:10:00
Kcal:
150,5
Ingredienser
- 1,5 dl lättmjölk
- 3 dl mandelmjöl
- 1,5 dl SUKKR Gold
- 2 msk margarin (60 %)
- 1 äpple
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk kanel
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mjölk, mandelmjöl, sötningsmedel, margarin och bakpulver med en stavmixer. Margarinet kommer att bli lite klumpigt.
- Skala och skär äpplet i klyftor. Häll smeten i en rund form, 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner äppelbitarna med jämna mellanrum och strö över kanel.
- Ställ in kakan i mitten av ugnen i 60 minuter tills kanterna släpper. Ta ut och låt vila före servering.
Näringsinformation
Fibrer (g)
2,5
Proteiner (g)
4,7
Fett (g)
12,2
Kolhydrater (g)
5,4
Socker (g)
3,6