lavkarbo eplekake oppskrift
BakningÄppelkaka med lågt kolhydratinnehåll

Äppelkaka med lågt kolhydratinnehåll

13 January 2023

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Anne Dyrby

Det här är ett lågkolhydratrecept på en smarrig äppelkaka som passar lika bra till helgmys som till middagsbjudningar. Receptet är enkelt att laga och räcker till 8 portioner. Servera äppelkakan som den är eller med vaniljsås, till exempel en vaniljsås med lågt kolhydratinnehåll.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

8

Tillagningstid:

00:10:00

Kcal:

150,5

Ingredienser

  • 1,5 dl lättmjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl SUKKR Gold
  • 2 msk margarin (60 %)
  • 1 äpple
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop mjölk, mandelmjöl, sötningsmedel, margarin och bakpulver med en stavmixer. Margarinet kommer att bli lite klumpigt.
  • Skala och skär äpplet i klyftor. Häll smeten i en rund form, 20 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Tryck ner äppelbitarna med jämna mellanrum och strö över kanel.
  • Ställ in kakan i mitten av ugnen i 60 minuter tills kanterna släpper. Ta ut och låt vila före servering.

Näringsinformation

Fibrer (g)
2,5
Proteiner (g)
4,7
Fett (g)
12,2
Kolhydrater (g)
5,4
Socker (g)
3,6