Bakade halloumisticks
TillbehörBakade halloumisticks

Bakade halloumisticks

21 November 2022

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Det här receptet på bakade halloumisticks är superenkelt att göra, och det smakar fantastiskt. Receptet räcker till 4 portioner och passar perfekt som tillbehör till middagen, eller som mellanmål med dipp.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

4

Tillagningstid:

00:20:00

Kcal:

232

Ingredienser:

  • 200 g (1 paket) halloumi
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ströbröd/panering
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk mynta

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skär halloumin i stavar och ta fram tre olika skålar. Häll vetemjöl i den ena, vispa upp ägget i den andra och rör ihop ströbrödet med mynta i den sista. Doppa halloumistavarna först i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Tiden varierar beroende på hur tjocka bitarna är. Servera varma!

Näringsinformation

Kalorier
231,5
Fibrer (g)
0
Proteiner (g)
11
Fett (g)
13
Kolhydrater (g)
1
Socker (g)
0,9