Fiskburgare med sötpotatis
04 May 2016
Uppdaterad 04 April 2024
Skriven av:
Linda Strand
Fiskburgare blir extra läckert tillsammans med pommes frites gjord på sötpotatis med hemlagad ketchup.
Ingredienser för 1 portion:
- 1 fiskburgare
- 1 grovt hamburgerbröd
- 4 salladsblad
- 4 lökringar
- 1 stor tomat
Hemmagjord ketchup:
- 3 msk tomatpuré
- 1/2 vitlöksklyfta
- 0,5 msk olivolja
- Salt, peppar och paprikapulver
Sötpotatispommes:
- 1 sötpotatis
- 1 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär sötpotatisen i jämna strimlor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivoljan. Ställ in i ugnen 10-15 min.
- Skölj och skär grönsakerna.
- Gör ketchupen genom att blanda alla ingredienser och mixa ihop med en stavmixer.
- Stek laxburgaren och servera med grönsaker, ketchup och sötpotatisen.
Vad tycker du om receptet?
(0 Recensioner)