Grillad aubergine
MiddagGrillad aubergine

Grillad aubergine

2 December 2022

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Anne Dyrby

Detta recept på grillad aubergine passar som en enkel förrätt, lätt lunch eller kanske som tapas? Oavsett vilket kommer det att smaka otroligt gott med denna goda smakvariation. Receptet räcker till 1 portion och tillagas på bara 20 minuter.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

1

Tillagningstid:

00:20:00

Ingredienser:

  • 300 g aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk koriander
  • 1 msk citronsaft
  • 1 bit (25 g) fetaost
  • 2 msk granatäpplekärnor
  • 1 krm salt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader och grillfunktion. Dela auberginen på längden och skär i skivor utan att skära igenom skalet. Lägg på en ugnsfast form, pensla på olivolja och sätt in i ugnen i 20-30 minuter, så att den får färg och är genomstekt.
  • Finhacka koriander och blanda med citronsaft och salt. Ta ut auberginen och toppa med korianderblandningen, smula över fetaost och granatäpple. Servera!

Näringsinformation

Fibrer (g)
8,2
Proteiner (g)
7,9
Fett (g)
20,8
Kolhydrater (g)
13
Socker (g)
11,7