Keso- och champinjonsoppa med lågt kolhydratinnehåll
13 January 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta är ett lågkolhydratrecept på en svampsoppa med keso. Soppan är fyllig, krämig och enkel med lågt kolhydratinnehåll och mycket proteiner. Receptet räcker till två portioner och tillagas på bara 15 minuter. Mums!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
2
Tillagningstid:
00:05:00
Kcal:
226,1
Ingredienser:
- 250 g champinjoner
- 1 msk rapsolja
- 100 g gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk timjan
- 5 dl vatten
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 buljongtärning, grönsak
- 1 dl + 1 dl Mager Cottage Cheese (keso)
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm salt
Gör så här:
- Hacka svamp, gul lök och vitlök grovt. Hetta upp en stekpanna med olja och stek svamp, gul lök och vitlök tills de får färg. Tillsätt vatten, vinäger, buljongtärning, salt, peppar och timjan – låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt 1 dl keso och rör i soppan tills den fått en slät konsistens. Servera med den keso som finns kvar.
Näringsinformation
Fibrer (g)
4,3
Protein (g)
17,5
Fett (g)
11,6
Kolhydrater (g)
11,9
Socker (g)
5,1