Ketokaka – New York Style Cheesecake utan botten
16 August 2021
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Populära New York Cheesecake är himmelskt god men det är ingen anledning till att du inte ska kunna äta den när du är på ketodiet. Här hittar du receptet på en ketokaka, nämligen ostkaka utan botten. Den smakar gott och receptet räcker till 8 personer – perfekt när du har gäster eller när du vill unna dig något gott.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
8
Tillagningstid:
00:10:00
Kcal:
304.9
Ingredienser:
- 450 g cream cheese
- 300 g syrad grädde
- 1 msk stevia
- 1,5 tsk vaniljextrakt
- 2 ägg
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ihop gräddost, gräddfil, stevia och vaniljextrakt. Vispa ner ett ägg åt gången. Häll smeten i en bakform (20x20 cm) klädd med bakplåtspapper.
- Sätt bakformen i en större form som fylls med kokande vatten, som ett vattenbad. Om du använder en bakform kan du klä den i aluminiumfolie så att det inte läcker in vatten.
- Grädda i ugnen i 1 timme eller tills kakan är färdiggräddad.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå tills den har svalnat och sätt i kylskåpet i minst 4 timmar eller över natten.
Näringsinformation
Kalorier
304,9
Fiber (g)
0
Proteiner (g)
5,8
Fett (g)
29,8
Kolhydrater (g)
2,9
Socker (g)
2,9