Ketopaj med jordnötssmör
15 March 2022
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Det här är en ketopaj med mjuk och krämig fyllning som inte kräver någon tillagning i ugn – du kan helt enkelt låta den stå i kylen tills du vill servera dig själv eller dina gäster något gott. Det är jordnötssmör i både botten och fyllning, vilket gör pajen helt "nuts" - och ljuvligt god! Pajen är för 12 portioner och varje bit innehåller 385,5 kalorier och 6,5 g kolhydrater.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
12
Tillagningstid:
00:20:00
Kcal:
385,5
Ingredienser:
Botten:
- 125 g rumstempererat smör
- 125 g jordnötssmör
- 1,25 dl sukrin
- 1,25 dl kakao
- 0,75 dl mandelmjöl
Fyllning:
- 225 g färskost
- 125 g jordnötssmör
- 1,25 dl sukrin
- 3,5 dl vispgrädde
Så gör du:
- Blanda smör, jordnötssmör, sukrin, kakao och mandelmjöl i en matberedare tills du har fått en jämn smet.
- Tryck ut smeten i en försmord form eller klä en form med bakplåtspapper. Ställ in formen i kylen.
- Vispa färskost, jordnötssmör och sukrin till en slät smet med en stavmixer. Tillsätt vispgrädde och fortsätt vispa tills smeten tjocknat och fått en fastare konsistens.
- Bred fyllningen över bottnen och ställ in den i kylen i minst 2 timmar innan servering.
Näringsinformation
Per portion:
Kalorier
385,5
Fiber (g)
3,2
Proteiner (g)
8,6
Fett (g)
35,4
Kolhydrater (g)
6,5
Socker (g)
3,0