Läcker ugnsbakad torsk med tomat och vitlök
4 January 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
När sommaren närma sig byter vi på Nutrilett ut de tyngre middagarna mot något lättare. Varför inte prova detta recept till middag ikväll? Receptet räcker till 4 portioner.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Kcal:
336
Ingredienser:
- 800 g torsk utan skinn och ben
- 3 vitlöksklyftor
- 1 lök
- 100 g tomatpuré
- 0,3 tsk röd chili
- 1 dl äppelmust
- 4 tomater
- 1 dl rapsolja
- socker, salt och peppar
- färsk basilika
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C. Hacka vitlöken fint och skär löken i tärningar. Fräs i lite olivolja tills löken är gyllene. Tillsätt tomatpuré och finhackad chili, och låt puttra en liten stund med löken. Tillsätt äppelmust och smaka av tomatsåsen med socker, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor och lägg torskfilén och tomatskivorna i en ugnssäker form. Fördela tomatsåsen jämnt över och häll till sist över lite olja, gärna rapsolja.
- Det är inte bara ett gott recept, det är nyttigt också!
Näringsinformation
Proteiner (g)
47
Fett (g)
12
Kolhydrater (g)
8
Fibrer (g)
2