Lågkolhydratsoppa
15 March 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta är ett lågkolhydratsrecept på en klassisk grön ärtsoppa med en spicy twist. Krämig och god. Önskar du en vegetarisk variant, servera utan räkor. Receptet räcker till 4 portioner och är en värmande och god middag!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
00:10:00
Kcal:
287,7
Ingredienser:
- 300 g gröna ärter
- 270 g scampi
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk rapsolja
- 2 buljongtärningar, grönsak
- 7 dl vatten
- ½ grön chili
- 300 g cremé fraîche lätt 18 %
- 250 g spenat
- 2 krm salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Grovhacka lök och vitlök Värm olja i en kastrull och fräs lök och vitlök tills de har fått lite färg.
- Tillsätt vatten, ärter och buljongtärningar och koka upp. Låt koka i 2 minuter.
- Tillsätt chili, spenat, creme fraiche, salt och peppar och kör därefter en stavmixer i soppan.
- Lägg i räkorna så att de värms upp. Servera!
Näringsinformation
Fibrer (g)
5,9
Protein (g)
18,7
Fett (g)
17
Kolhydrater (g)
13,2
Socker (g)
7,5