LCHF brownies
EfterrättLCHF brownies med mandelmjöl

LCHF brownies med mandelmjöl

6 May 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett glutenfritt LCHF-recept på brownie med bra smak och en härligt krämig konsistens. LCHF-brownien är gjord med mandelmjöl och det tar bara 20 minuter att göra den.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

10

Tillagningstid:

00:10:00

Kcal:

152

Ingredienser:

  • 1 paket svartbönor
  • 5 färska dadlar
  • 75 g vegan margarin (60%)
  • 3 ägg
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 dl kakao, minskad fett
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl stevia *
  • 0,5 dl valnötter

Gör så här:

  • Ställ ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla ingredienser, utom valnötter, till en deg i en köksmaskin. Sprid degen i en liten bakplåt täckt med bakpapper. Toppa med valnötter.
  • Stek i 20 minuter i ugnen. Låt det vila innan det delas. Servera!
  • Kan förvaras i kylskåpet i några dagar eller fryst.

Näringsinformation

Kalorier
151,6
Fiber (g)
5,2
Proteiner (g)
6,2
Fett (g)
10,5
Kolhydrater (g)
6,2
Socker (g)
3,2

* Stevia innehåller kolhydrater, men dessa absorberas inte av kroppen