LCHF knäckebröd
BakningLCHF knäckebröd med mandelmjöl

LCHF knäckebröd med mandelmjöl

3 May 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

LCHF knäckebröd passar perfekt till frukost, lunch och mellanmål. Detta recept är både glutenfritt och lågt på kolhydrater och är gjort med mandelmjöl. Håll dig mätt och njut av dessa läckra knäckebröd som kan toppas med vad du vill. Receptet räcker till 20 bröd.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

20

Tillagningstid:

00:25:00

Kcal:

101,4

Ingredienser:

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpa frön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl chia frön
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 4 dl vatten

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienserna, tillsätt sedan kokande vatten och rör om. Låt degen stå i 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  • Sprid degen jämnt på en bakplåt med bakpapper.
  • Placera mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut brickan och kontrollera med en kniv. Sätt sedan in ugnen igen. Lämna i ytterligare 1,5 timmar.
  • Öppna ugnen och känn efter att brödet är torrt och hårt. Om det inte är helt klart, stäng av ugnen och låt brödet vila.

Näringsinformation

Kcal
101.4
Fiber (g)
 2.3
Proteiner (g)
 2,9
Fett (g)
 9,2
Kolhydrater (g)
0,8
Socker (g)
0,2