low carb muffins
BakningLCHF glutenfria muffins

LCHF glutenfria muffins

23 May 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett recept på LCHF eller low carb muffins gjorda på mandelmjöl som är både glutenfria och med hög proteinhalt. Receptet räcker till 8 portioner och tar bara en halvtimme att göra. Detta är perfekta bakverk för dig som följer LCHF-diet, lågkaloridieter eller helt enkelt vill baka glutenfria muffins.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

8

Tillagningstid:

00:45:00

Kcal:

190

Low carb (LCHF) muffins:

  • 3 ägg
  • 2 dl turkisk yoghurt 100%
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl stevia *
  • 1,5 tsk apelsinskal
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 tsk bakpulverv

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Rör ägg och turkisk yoghurt till en smidig smet.
  • Skala apelsinskal och lägg till i smeten. Tillsätt alla torra ingredienser och rör om.
  • Sprid degen i muffinsformar.
  • Stek i mitten av ugnen i 35 minuter.
  • Ta ut och låt dem vila innan de serveras.
  • Kan frysas ner.

Näringsinformation

Per portion:
Kalorier
 190,4
Fiber (g)
2.1
Proteiner (g)
 8
Fett (g)
 15,4
Kolhydrater (g)
 5
Socker (g)
2,3
[]