Lchf tårta med jordgubbar
9 June 2022
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Den här tårtan är lika god som den ser ut! Lchf tårta med jordgubbar - perfekt för sommarfesten! Välj vilka bär och frukt du vill dekorera med – och imponera på dina gäster med denna goda tårta! Ca 350 kcal per portion, tjänar tio.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
10
Tillagningstid:
01:00:00
Kcal:
350
Botten:
- 250g mandelmjöl
- 100g sukrin+
- 4 äggvitor
Jordgubbsgrädde:
- 5dl vispgrädde
- 300g frysta jordgubbar, tinade
- 50g sukrin+
- 10 droppar vaniljessens
- 2 tsk agar agar
Dekoration (frivillig):
- 200g färska jordgubbar till pynt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa äggvitorna och tillätt sukrin+ lite åt gången tills du har en tjock och blank maräng. Vänd i mandelmjölet försiktigt.
- Bred ut smeten i en springform med bakpåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt sedan bottnen svalna helt.
- Kör jordgubbarna i en mixer och häll över i en stor kastrull.
- Tillsätt agar agar, sukrin+ och vaniljessens till de mixade jordgubbarna och rör ihop. Låt stå 2 minuter.
- Vispa under tiden grädden styvt och dela de färska jordgubbarna. Placera jordgubbshalvorna runt formen på den svala bottnen.
- Värm upp jordgubbsblandningen tills det börjar ryka (koka inte) och värm under omrörning ytterligare 2 minuter.
- Vänd försiktigt i grädden i jordgubbsbladningen lite åt gången. Häll sedan jordgubbsgrädden över bottnen och låt stå och svalna helt innan den ställs i kylskåp minst 4h. Servera!
Näringsinformation
Kcal
350,3
Fett
32,0
Kolhydrater
7,1
Fiber
5,8
Socker
3,6
Protein
8,1
*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.