EfterrättLchf tårta med jordgubbar

Lchf tårta med jordgubbar

9 June 2022

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Den här tårtan är lika god som den ser ut! Lchf tårta med jordgubbar - perfekt för sommarfesten! Välj vilka bär och frukt du vill dekorera med – och imponera på dina gäster med denna goda tårta! Ca 350 kcal per portion, tjänar tio.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

10

Tillagningstid:

01:00:00

Kcal:

350

Botten:

  • 250g mandelmjöl
  • 100g sukrin+
  • 4 äggvitor

Jordgubbsgrädde:

  • 5dl vispgrädde
  • 300g frysta jordgubbar, tinade
  • 50g sukrin+
  • 10 droppar vaniljessens
  • 2 tsk agar agar

Dekoration (frivillig):

  • 200g färska jordgubbar till pynt

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa äggvitorna och tillätt sukrin+ lite åt gången tills du har en tjock och blank maräng. Vänd i mandelmjölet försiktigt.
  • Bred ut smeten i en springform med bakpåtspapper. Stek mitt i ugnen ca 40 minuter. Låt sedan bottnen svalna helt.
  • Kör jordgubbarna i en mixer och häll över i en stor kastrull.
  • Tillsätt agar agar, sukrin+ och vaniljessens till de mixade jordgubbarna och rör ihop. Låt stå 2 minuter.
  • Vispa under tiden grädden styvt och dela de färska jordgubbarna. Placera jordgubbshalvorna runt formen på den svala bottnen.
  • Värm upp jordgubbsblandningen tills det börjar ryka (koka inte) och värm under omrörning ytterligare 2 minuter.
  • Vänd försiktigt i grädden i jordgubbsbladningen lite åt gången. Häll sedan jordgubbsgrädden över bottnen och låt stå och svalna helt innan den ställs i kylskåp minst 4h. Servera!

Näringsinformation

Kcal
350,3
Fett
32,0
Kolhydrater
7,1
Fiber
5,8
Socker
3,6
Protein
8,1

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.