Recept på low-carb bröd med cottage cheese
BakningLow carb keto-bröd med cottage cheese

Low carb keto-bröd med cottage cheese

3 May 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett recept på saftiga low-carb bröd med cottage cheese som också är glutenfritt. Brödet har hög proteinhalt och kan toppas med vad som helst. Receptet räcker till 5 stycken bröd.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

5

Tillagningstid:

00:10:00

Kcal:

175,2

Ingredienser:

  • 125 g cottage cheese
  • 3 ägg
  • 2 msk psylliumfrön, pulver (Husk)
  • 1 msk pumpafrön
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk rapsolja

Gör så här:

  • Ställ ugnen på 200 grader
  • Blanda alla ingredienser i en köksmaskin till en deg. Dela degen i 5 lika delar och forma dem runt. Sätt på en bakplåt med bakpapper
  • Borsta med vatten och toppa med pumpa frön
  • Baka i mitten av ugnen i 15 minuter
  • Låt vila
  • Kan förvaras vid rumstemperatur i några dagar eller fryst

Näringsinformation

Kalorier
175,2
Fiber (g)
4.4
Proteiner (g)
10,1
Fett (g)
12,8
Kolhydrater (g)
2,8
Socker (g)
1,5