Low carb keto-bröd med cottage cheese
3 May 2019
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Detta är ett recept på saftiga low-carb bröd med cottage cheese som också är glutenfritt. Brödet har hög proteinhalt och kan toppas med vad som helst. Receptet räcker till 5 stycken bröd.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
5
Tillagningstid:
00:10:00
Kcal:
175,2
Ingredienser:
- 125 g cottage cheese
- 3 ägg
- 2 msk psylliumfrön, pulver (Husk)
- 1 msk pumpafrön
- 1 dl mandelmjöl
- 1 krm salt
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk rapsolja
Gör så här:
- Ställ ugnen på 200 grader
- Blanda alla ingredienser i en köksmaskin till en deg. Dela degen i 5 lika delar och forma dem runt. Sätt på en bakplåt med bakpapper
- Borsta med vatten och toppa med pumpa frön
- Baka i mitten av ugnen i 15 minuter
- Låt vila
- Kan förvaras vid rumstemperatur i några dagar eller fryst
Näringsinformation
Kalorier
175,2
Fiber (g)
4.4
Proteiner (g)
10,1
Fett (g)
12,8
Kolhydrater (g)
2,8
Socker (g)
1,5