low carb bröd
BakningLow carb bröd med mandelmjöl

Low carb bröd med mandelmjöl

23 July 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett recept på low carb bröd med mandelmjöl och högt protein! Brödet är naturligt glutenfritt på grund av mandelmjölet och det är lätt att tillaga. Receptet räcker till 7 portioner.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

7

Tillagningstid:

00:15:00

Kcal:

181,9

Ingredienser:

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 2 ägg
  • 1 låda med mager keso
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 msk margarin, 60%
  • 2 msk Fiberhusk
  • 2 msk bakpulver
  • 1 tsk chiafrön
  • 1 krm salt

Gör såhär:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda keso och ägg till en vanlig deg. Blanda ihop alla torra ingredienser och smält margarinen. Placera allt i en köksmaskin och kör tills allt har blandats
  • Låt stå i 2 minuter så att degen höjs något
  • Sprid degen i 7 bullar och rulla i rullar. Skölj händerna i vatten så att det blir lättare att rulla
  • Strö över chiafrön och placera mitt i ugnen, stek i 20 minuter

Näringsinformation

Kalorier
181.9
Fiber (g)
5.4
Proteiner (g)
10.2
Fett (g)
13,2
Kolhydrater (g)
3.3
Socker (g)
1,5