LCHF lasange med squash
23 July 2019
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Prova detta recept på low carb (LCHF) lasagne med squash och få en hälsosammare version av lasagne. Ät det med gott samvete och få en ny smakupplevelse med högt proteininnehåll. Receptet räcker till 4 portioner, perfekt för att servera dina middagsgäster, och ta resterna till lunch nästa dag.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
00:25:00
Kcal:
267
Ingredienser:
- 400 g färs (5%)
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 färsk chili
- 1 paket hackade tomater
- 2 msk tomatpuré
- 3 msk vatten
- 1 låda kesam 7,1%
- 1 st squash (450 g)
- 1 krm oregano
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här:
- Ställ in ugnen på 180 grader.
- Skiva squash, 0,5 cm tjocka skivor.
- Placera ut de i en form och strö salt över skivorna, låt stå i 10 minuter. Torka av vätskan, vänd skivorna och saltet på andra sidan. Låt stå i ytterligare 10 minuter och torka sedan av vätskan.
- Under tiden, hacka lök och chili. Värm olja i en stekpanna, stek lök, chili och vitlök. Tillsätt köttfärs och när köttet är kokt, tillsätt hackade tomater, tomatpuré och vatten. Tillsätt sedan alla kryddor och låt sjuda i några minuter.
- Tillsätt sedan squash, köttfärs och keso. Avsluta med keso och koka mitt i ugnen i 25 minuter.
Näringsinformation
Kalorier
266.8
Fiber (g)
3.1
Proteiner (g)
27,5
Fett (g)
10,2
Kolhydrater (g):
16.2
Socker (g)
12,8
[]