Middagspaj med lågt kolhydratinnehåll
1 February 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta är ett recept på middagspaj med lågt kolhydratinnehåll till 5 portioner. Den är proteinrik och har en massa smak. Servera gärna med en lätt sallad, och om du använder en glutenfri buljong blir måltiden glutenfri. En perfekt middag för hela familjen!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
5
Tillagningstid:
00:20:00
Kcal:
482,3
Ingredienser
- 3 dl mandelmjöl
- 100 g bordsmargarin 40 %
- 1 ägg
- 0,5 tsk salt
- 1 påse spenat
- 1 msk rapsolja
- 3 ägg
- 1 burk keso (0,2 % fett)
- 1 paket apetina 8 %
- 1 dl lättmjölk
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 0,5 buljongtärning, grönsak
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Knåda samman mandelmjöl, matfett, 1 ägg och salt. Tryck ut degen i en form och förgrädda i 15 minuter mitt i ugnen.
- Finhacka lök och värm oljan i en stekpanna. Fräs lök och pressa vitlök, tillsätt därefter spenat och smula i buljongtärningen. Låt all vätska koka bort.
- Blanda samman 3 ägg, keso, smulad apetina, mjölk, salt och peppar. Tillsätt därefter spenatblandningen och blanda allt ordentligt. Häll blandningen i formen och grädda 35-40 minuter i ugnen. Ta ut och låt gärna vila lite innan servering.
Näringsinformation
Fibrer (g)
5,8
Protein (g)
28,4
Fett (g)
5,8
Kolhydrater (g)
12,4
Socker (g)
7,9