nyttig fish & chips
FiskNyttig Fish & Chips

Nyttig Fish & Chips

5 December 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Fiskpinnar behöver inte vara tråkiga. Gör nyttig fish & chips själv - dessa är glutenfria och med nyttiga tillbehör blir denne "Fiskpinnar & Chips" en lågkalorirätt fullproppad med proteiner och fibrer! Bakar du fiskpinnarna i ugnen så sparar du också in på onödigt stekfett. Receptet räcker till 2 portioner.

Portioner:

2

Ingredienser:

  • 400 g Fryst torsk i block
  • 1 dl Pofiber
  • 1/2 tsk Salt
  • 1 tsk Herbamare (örtsalt)
  • 1 tsk Citronpeppar
  • 4 morötter
  • 2 majrovor
  • 1 msk Olja
  • Salt, peppar
  • 200 g Gröna ärtor
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk Pressad juice från citron

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 grader.

"Chips":

  • Skala och skär morötter och majrova i avlånga bitar.
  • Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, salta och peppra. Vänd runt grönsakerna så att oljan och kryddorna kommer på alla bitar.
  • Sätt mitt i ugnen 30-40 minuter tills de har fått lite färg.

Fiskpinnar:

  • Ta ut det frysta torskblocket, låt tina 30-60 minuter.
  • Blanda pofiber med salt, herbamare och citronpeppar.
  • Skiva torskblocket i ca 2 cm tjocka skivor. Vid behov, låt tina lite mer så att pofiber-blandningen fastnar.
  • Vänd i pofiber-blandningen så att hela fiskbiten är täckt.
  • Sätt i ugnen 10-15min tillsammans med grönsakerna tills de fått färg.

Krämiga ärtor:

  • Förväll gröna ärtor och låt svalna.
  • Mosa avokado och pressa i citronjuice. Smaka av med lite salt och peppar.
  • Häll i de gröna ärtorna och rör runt.
  • Servera ”fishen” med "chipsen" och de krämiga ärtorna! En nyttigare variant av en klassiker!