Recept på en nyttig middag – asiatisk torsk
FiskNyttig middag med torsk: Recept på asiatisk torsk

Nyttig middag med torsk: Recept på asiatisk torsk

20 June 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Har du lust att testa en nyttig middag med torsk? Detta recept på asiatiskt torsk med chili och ingefära kommer sätta fyr på smaklökarna. Receptet räcker till 2 portioner. Måltiden innehåller lite fett och massa protein, men endast 547 kalorier!

I samarbete med Evelina Söderholm

Portioner:

2

Kcal:

547

Ingredienser:

  • 500 g torsk ryggfilé

Marinad:

  • 1 msk sesamfrö
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 4 msk sojasås, kinesisk
  • 1 msk sesamolja
  • 4 msk vatten
  • 2 msk Thai Sweet Chili sås

Tillbehör:

  • 40 g Zucchini
  • 25 g edamamebönor
  • 2 stjälkar vårlök
  • 1 dl hirs
  • 2 dl vatten
  • Lite salt

Gör så här:

  • Starta med marinaden. Rör ihop sesamfrö, pressad vitlök, riven ingefära, chilipulver, sojasås, sesamolja, vatten och sweet chilisås till en marinad.
  • Dela fiskbitarna på mitten och lägg fisken i marinaden och låt stå i 15 minuter
  • Sätt ugnen på 250 grader.
  • Koka upp hirs med vatten. Häll av vattnet och tillsätt nytt vatten och lite salt och låt koka med lock på svag värme i 8 minuter.
  • Lägg fisken i en ugnsform och häll över marinaden. Sätt in fisken i mitten av ugnen i 8 – 10 minuter.
  • Skiva zucchini och hacka vårlöken.
  • Servera fisken med hirs och det andre tillbehöret. Ät med pinnar!

Näringsinformation

Kalorier
547
Fiber (g)
5
Proteiner (g)
53
Fett (g)
17
Kolhydrater (g)
46
Socker (g)
10