EfterrättNyttig påskdessert

Nyttig påskdessert

9 June 2022

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Sund och god påskdessert! Imponera på påskfesten med denna tårta! Serverar 8, innehåller 259 kcal per portion.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

8

Tillagningstid:

00:45:00

Kcal:

259,6

Topping

  • 1 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 50g sukrin+
  • ½ tsk vaniljessens
  • 125g lättmargarin
  • 2-3 msk fibersirup
  • 1 paket saffran (kan uteslutas)

Botten

  • 200g mandelmjöl
  • 4 äggvitor
  • 50g sukrin+
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt

Dekoration (frivillig)

  • 20g sockerfri mörk choklad

Så gör du:

  • Sätt ugnen på 175°C.
  • Vispa äggvitorna och sukrin+ styvt med en elvisp.
  • I en egen bunke; rör ihop mandelmjöl, bakpulver och salt.
  • Vänd i mandelmjölet försiktigt till äggvitorna.
  • Häll smeten i en springform med bakplåtspapper. Stek mitt i ugnen 17 minuter.
  • Låt bottnen svalna helt.
  • Rör ihop äggulor, saffran, vispgrädde, sukrin+ och vaniljessens i en kastrull och värm upp tills smeten tjocknar.
  • Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt margarin och fibersirup. Rör ihop och låt krämen svalna.
  • Bre ut krämen över bottnen.
  • Riv choklad med en osthyvel över kakan.
  • Ställ i kylskåp eller servera direkt!

Näringsinformation

Kcal
259,6
Fett
28,0
Kolhydrater
4,7
Fiber
5,1
Socker
2,1
Protein
8,8

*Sukrin innehåller kolhydrater som inte tas upp som energi i kroppen. Därför är dessa kolhydrater inte med i det beräknade näringsinnehållet.