nyttig vegetarisk gryta
GrytorNyttig vegetarisk gryta

Nyttig vegetarisk gryta

13 May 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Denna vegetariska indiska gryta är lätt att tillaga och smakar fantastisk. Grytan kallas Palak Chana (Spenat och kikärter) och serveras med ris.. Receptet räcker till 4 portioner och tar bara 20 minuter att göra.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

4

Ingredienser:

  • 4 portioner super ris (Pauluns)
  • 250 g spenat
  • 1 box hackade tomater
  • 2 förpackningar kokta kikärter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1 gullök
  • 1 tsk rapsolja

Gör så här:

  • Koka riset efter instruktionerna på förpackningen
  • Blanda spenat, hackade tomater, vitlök, ingefära, chilipulver, kummin och salt i en mixer tills du får en jämn konsistens
  • Finhacka löken, värm en stekpanna med rapsolja och bryn löken för att ge den lite färg
  • Lägg sedan till spenatblandningen och kikärterna
  • Värm upp
  • Servera pannan med riset

Näringsinformation

Kalorier
407,7
Fiber (g)
11,4
Proteiner (g)
19,1
Fett (g)
9,8
Kolhydrater (g)
57,2
Socker (g)
7,3