nyttiga pannkakor med kikärtor
PannkakorNyttiga pannkakor med kikärtor

Nyttiga pannkakor med kikärtor

5 December 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Om man får äta pannkaka till middag? Självklart! Nyttiga pannkakor med kikärtor - matiga och fulla med proteiner och fibrer då jag tillsatt kikärtor och serverar med cottage cheese och jordnötssmör. Vill du ha rätten helt vegansk så välj ett plantbaserat alternativ till cottage cheese. Receptet räcker till 2 portioner.

Portioner:

2

Kcal:

509

Ingredienser:

  • 1 burk, 400 g Kikärtor, färdigkokta
  • 2 msk Chiafrön
  • 6 msk Vatten
  • 1 banan
  • 1 dl Havregryn
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 krm Salt
  • 1,5 dl Cottage cheese, mager
  • 3 msk Jordnötssmör (100%)
  • 50 g Blåbär

Gör så här:

  • Rör ihop chiafrön med vatten. Låt stå och svälla i minst 15 minuter.
  • Kör därefter den svällda chian med kikärtor, banan, havregryn, bakpulver och salt i en matberedare/mixer till en smet.
  • Stek i en non-stick stekpanna på mellanvärme (då behöver du inte smör/olja i stekpannan).
  • Servera med cottage cheese, jordnötssmör och blåbär.

Näringsinformation

Kcal
509,0
Fiber g
16,0
Proteiner g
29,9
Fett g
21,9
KH g
59,7
Socker g
14,6