pannbiff med stekt lök
MiddagNyttigare Pannbiff med stekt lök

Nyttigare Pannbiff med stekt lök

19 March 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ”mormors hemlagade” pannbiff med lök, fast i en nyttigare variant under 500 kcal. Enkelt, gott och nyttigt.

Portioner:

1

Kcal:

490

Ingredienser:

  • 1 morot
  • 1 (130 g) sötpotatis
  • 5 msk ärter
  • ½ lök
  • 100 g köttfärs
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 servering (75 g) skysås

Gör så här:

  • Tvätta och skär upp morot och lök i bitar.
  • Tvätta sötpotatisen och lägg i kokande vatten i ca 30 minuter. Lägg i morötterna de sista 15 minuterna.
  • Blanda ihop köttfärs och ägg ordentligt och forma till biffar för hand.
  • Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta (ca 3 minuter på varje sida). Tillsätt löken och stek den tills den är lagom mjuk.
  • Koka upp skysåsen enligt förpackningens anvisningar.
  • Servera biffarna med morötter, ärter och sötpotatis.