Nyttigare Pannbiff med stekt lök
19 March 2018
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Detta är ”mormors hemlagade” pannbiff med lök, fast i en nyttigare variant under 500 kcal. Enkelt, gott och nyttigt.
Portioner:
1
Kcal:
490
Ingredienser:
- 1 morot
- 1 (130 g) sötpotatis
- 5 msk ärter
- ½ lök
- 100 g köttfärs
- 1 ägg
- Salt och peppar
- 1 msk olja till stekning
- 1 servering (75 g) skysås
Gör så här:
- Tvätta och skär upp morot och lök i bitar.
- Tvätta sötpotatisen och lägg i kokande vatten i ca 30 minuter. Lägg i morötterna de sista 15 minuterna.
- Blanda ihop köttfärs och ägg ordentligt och forma till biffar för hand.
- Stek biffarna på medelvärme tills de är genomstekta (ca 3 minuter på varje sida). Tillsätt löken och stek den tills den är lagom mjuk.
- Koka upp skysåsen enligt förpackningens anvisningar.
- Servera biffarna med morötter, ärter och sötpotatis.