karamellbulle
BakningNyttigare bullrecept: Karamellbullar

Nyttigare bullrecept: Karamellbullar

1 March 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

De hembakade och nygräddade bullarna är inte bara godare än på butiken, men de kan också vara nyttigare. Detta är ett fantastiskt recept på nyttigare karamellbullar med fibermjöl, honung och mörk choklad.

Ingredienser:;Bulldeg:;Fyllning:

  • 300 g mjöl
  • 150 g havremjöl
  • 100–150 g fiber- eller fullkornsmjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1,5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 100 g Sukrin melis
  • 30 g Sukrin guld
  • 1 msk honung
  • 1 burk Dulce de Leche (karamelliserad mjölk)
  • 1 Nutrilett Dark Chocolate i små bitar
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 50 g jordnötter, hackade
  • 1 ägg till penslingen

Gör så här:

  • Blanda mjölk, vatten, smör, Sukrin och honung i en kastrull.
  • Blanda i jästen i degspadet.
  • Blanda de torra ingredienserna mjöl, kardemumma och salt i en skål.
  • Häll vätskan i en stor bunke och tillsätt mjölblandningen, lite i taget.
  • Knåda degen ordentligt och låt den sedan jäsa i 45 minuter.
  • Dela degen i två bitar och kavla ut varje bit till en rektangel.
  • Smör på ett lager av Dulce de Leche och strö över resten av fyllningen.
  • Rulla ihop degen och skär i skivor. Placera bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 45 minuter.
  • Pensla med ägg och grädda på 200 grader i cirka 12–15 minuter.