Nyttigt snack sötpotatischips
MiddagNyttigare snack: Sötpotatischips

Nyttigare snack: Sötpotatischips

27 June 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Ett gott alternativ på ett nyttigare helgsnack - bakade sötpotatischips med dip. YUM! Receptet räcker till 1 portion och innehåller endast 651 kalorier.

Portioner:

1

Kcal:

651

Ingredienser:

  • 1 st Sötpotatis 100 g
  • 1 msk Olivolja
  • 1 tsk Salt
  • 1,5 dl Turkisk yoghurt 10%
  • 1 msk Italiensk Salladskrydda
  • 1 msk Gräslök
  • Svartpeppar
  • 1,5 dl Salsa Dip Hot (Santa Maria)

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 125 grader.
  • Skrubba och tvätta sötpotatisen. Skiva så tunt du kan med en kniv eller ännu enklare med en mandolin. Försök få skivorna så lika som möjligt.
  • Lägg Skivorna i en bunke, häll på olivolja och salt. Bland runt så att alla skivor får olja och salt på sig.
  • Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Lägg ut sötpotatisskivorna - se till att de inte överlappar varandra.
  • Sätt den ena plåten högt upp i ugnen och den andra nere i 60 minuter.
  • Efter 60 Minuter: ta ut plåtarna och vänd på chipsen. Sätt in i ugnen igen, byt så plåten längst upp nu sätts längst ner och den som var längst ner hamnar längst upp.
  • Beroende på hur stora och tjocka chipsen är, börjar de bli färdiga eftersom. Ett tips är att ta ut plåtarna var 15:e minut för att ta ut de som är färdiga.

Dip:

  • De flesta chipsen behöver nog vara inne en timme till eller möjligen lite längre.
  • Blanda yoghurt med italiensk salladskrydda och gräslök. Smaka av med peppar.
  • Häll upp salsan. Servera med de varma chipsen.

Näringsinformation

Kcal
651,8
Fiber (g)
12,6
Proteiner (g)
14,4
Fett (g)
30,8
Kolhydrater (g)
79,5
Socker (g)
28,3