Nyttigt bananbröd med mörk choklad. Foto.
BakningNyttigt bananbröd

Nyttigt bananbröd

28 September 2022

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Här får du ett recept på ett nyttigt bananbröd med mörk choklad och Nutrilett Smooth Caramel-bar! Ett saftigt bananbröd som kan vara ett gott och mättande mellanmål som dämpar både hunger och sötsug, utan att innehålla för många kalorier. Receptet nedan är för 1 stort bananbröd som håller sig saftigt och fint i kylen ett par dagar.

Tillagningstid: 1 timme och 30 minuter

Portioner:

1

Tillagningstid:

00:40:00

Ingredienser:

  • 3 medelstora bananer
  • 3 stora ägg
  • 1 dl mandelmjölk eller annan mjölk
  • 100 g havregryn
  • 120 g havremjöl
  • 40 g sukrin gold eller annat sötningsmedel
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljessens/vaniljpulver
  • En nypa salt

Topping/fyllning:

  • Nutrilett Smooth Caramel, i små bitar
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 20 g pumpafrön, eventuellt andra frön eller hackade nötter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Mixa banan och ägg med en stavmixer tills du har en slät, fin blandning.
  • Tillsätt mjölk och resten av ingredienserna och blanda väl.
  • Blanda i ¾ av Nutrilett-baren och chokladen i smeten. Resten ska användas till topping.
  • Häll sedan ner bananbrödsblandningen i en brödform (standardstorlek) klädd med bakplåtspapper. Strö över det som är kvar av den hackade chokladen och pumpafröna (eller nötterna). Det som är kvar av Nutrilett-baren trycks ner i smeten. Om bitarna läggs direkt ovanpå brödet kommer de att bli mer stekta än smälta.
  • Grädda brödet i ca. 50 minuter. Kontrollera med en provsticka i slutet av gräddningstiden. Låt svalna innan servering.