Nyttigt bananbröd
28 September 2022
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Här får du ett recept på ett nyttigt bananbröd med mörk choklad och Nutrilett Smooth Caramel-bar! Ett saftigt bananbröd som kan vara ett gott och mättande mellanmål som dämpar både hunger och sötsug, utan att innehålla för många kalorier. Receptet nedan är för 1 stort bananbröd som håller sig saftigt och fint i kylen ett par dagar.
Tillagningstid: 1 timme och 30 minuter
Portioner:
1
Tillagningstid:
00:40:00
Ingredienser:
- 3 medelstora bananer
- 3 stora ägg
- 1 dl mandelmjölk eller annan mjölk
- 100 g havregryn
- 120 g havremjöl
- 40 g sukrin gold eller annat sötningsmedel
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniljessens/vaniljpulver
- En nypa salt
Topping/fyllning:
- Nutrilett Smooth Caramel, i små bitar
- 50 g mörk choklad, hackad
- 20 g pumpafrön, eventuellt andra frön eller hackade nötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Mixa banan och ägg med en stavmixer tills du har en slät, fin blandning.
- Tillsätt mjölk och resten av ingredienserna och blanda väl.
- Blanda i ¾ av Nutrilett-baren och chokladen i smeten. Resten ska användas till topping.
- Häll sedan ner bananbrödsblandningen i en brödform (standardstorlek) klädd med bakplåtspapper. Strö över det som är kvar av den hackade chokladen och pumpafröna (eller nötterna). Det som är kvar av Nutrilett-baren trycks ner i smeten. Om bitarna läggs direkt ovanpå brödet kommer de att bli mer stekta än smälta.
- Grädda brödet i ca. 50 minuter. Kontrollera med en provsticka i slutet av gräddningstiden. Låt svalna innan servering.