nyttiga Havregrynsskålar
BakningNyttigt mellanmål: Frasiga Havregrynsskålar

Nyttigt mellanmål: Frasiga Havregrynsskålar

14 February 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Havregrynsskålar - Nyttigt recept på supergoda och frasiga bakelser med banan, honung och kanel.

Ingredienser till havregrynsskålar:

  • 1 mediumstor banan
  • 100 g havregryn
  • 3 msk honung eller fibersirap
  • 1 äggvita
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk vaniljessens
  • Lite salt
  • Tillsätt gärna 20 g Banangranola (se separat recept), eller hackade nötter, frön eller kärnor.

Gör så här:

  • Mosa bananen väl med gaffel eller stavmixer.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt blandningen stå kallt i cirka 30 minuter.
  • Fördela blandningen i 6 muffinsformar eller 6 smörjda teflonformar. Tryck ut blandningen på bottnen och upp längs kanterna med baksidan på en tesked (eventuellt med hjälp av fingrarna också).
  • Grädda havregrynsskålarna på 160 grader i cirka 18–20 minuter.
  • Låt dem svalna i formen innan du tar ut dem.
  • Ät fylld med yoghurt och bär eller annat du tycker är gott!
  • Havregrynsskålarna håller sig bra i kylskåpet i ett par dagar.