Raw-food chokladbitar
EfterrättNyttigt recept: Raw-food Chokladbitar

Nyttigt recept: Raw-food Chokladbitar

13 February 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Supergott med mandlar, dadlar och kokos - naturligt och supergott! Receptet ger dig cirka 20 bitar.

Portioner:

20

Ingredienser:;Botten:;Topping:

  • 80 g mandlar
  • 50 g havregryn
  • 280 g dadlar
  • 30 g kakao
  • 50 g kokos
  • 1 msk flytande smör eller kokosolja
  • 2 msk fibersirap eller honung
  • 1 msk sötning (t.ex. Sukrin Gold)
  • 1–2 msk vatten
  • 1 Nutrilett Chocolate & Seasalt, hackad i små bitar
  • 120 g mörk choklad, smält tillsammans med 1 tsk kokosolja

Gör så här:

  • Krossa mandlarna till ett grovt mjöl i en matberedare tillsammans med havregryn.
  • Tillsätt sedan resten av ingredienserna (vänta med vattnet) och blanda ihop allt ordentligt i matberedaren. Eventuellt måste du stoppa matberedaren ett par gånger under tiden och trycka ner massan från behållarens kanter.
  • Tillsätt 1–2 matskedar vatten mot slutet om det behövs för att skapa en lite mer formbar deg.
  • Tryck ut blandningen i en form på cirka 20x20 cm med fingrarna (fukta gärna fingrarna med lite vatten eller olja). Låt stå i kylskåpet cirka 30 minuter.
  • Därefter fördelar du den hackade Nutrilett-baren och sedan den smälta mörka chokladen på den stelnade blandningen i formen. Barens bitar kan du gärna trycka ner lite i degen.
  • Låt svalna och skär sedan i bitar.