sushi med blomkålsris
FiskNyttigt recept: Sushi med blomkålsris

Nyttigt recept: Sushi med blomkålsris

4 April 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Allt fler svenskar har fått smak för denna japanska rätt, som också är väldigt nyttig. Detta är ett nyttigt recept på sushi med mango, morötter och gurka. Receptet är för 2 portioner och är under 600 kalorier!

Portioner:

2

Kcal:

600

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 50 gram Färskost (philadelphia classic)
  • 2 msk Risvinäger
  • 150 gram Rökt lax
  • ½ mogen mango
  • 1 st.morot
  • 100 gram Gurka
  • 1 avokado
  • 1 dl Sojasås
  • 1 msk Sambal olek

Gör så här:

  • Finriv blomkål i en matberedare.
  • Koka upp saltat vatten och lägg i den rivna blomkålen några sekunder.
  • Häll av på durkslag.
  • Låt rinna och svalna av ordentligt. Det tar ett tag, 20–30 min.
  • Blanda därefter blomkålen med färskost och risvinäger.
  • Evt. toppa med sesamfrö
  • Skiva lax, mango, morötter, gurka och avokado tunt.
  • Ett tips är att laga sushin i is-bitformar.
  • Klä isbit-formen med gladpack så att du lättare får ut bitarna.
  • Men annars kan du forma sushin i valfri form och storlek.
  • Toppas med: lax, mango, morötter, gurka, avokado och soja-sås

Näringsinformation

Kcal
508,2
Fibrer (g)
14,6
Proteiner (g)
30,5
Fett (g)
27
Kolhydrater (g)
46,2
Socker (g)
20