Vegetariska dumplings i buljong
MiddagNyttigt recept: Vegetariska dumplings i buljong

Nyttigt recept: Vegetariska dumplings i buljong

7 May 2018

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta receptet ger dig en nyttig och god måltid – inspirerad från det asiatiska köket. Receptet ger dig 2 portioner och varje portion ger dig 8 dumplings på endast 587 kalorier.

Portioner:

8

Kcal:

587

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 1,75 dl vatten
  • 200 g champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • ½ st chili
  • 2 tsk kinesisk sojasås
  • 2 msk ingefära, 30 g
  • 1 msk rapsolja
  • Salt och peppar
  • 60 g zucchini
  • 20 g groddar
  • ½ gul lök
  • 2 tsk svarta sesamfrön
  • 1 l vatten
  • 1 st buljongtärning1/2 msk fisksås
  • ½ msk kinesisk sojasås
  • 1 msk revet ingefära, 5 g
  • Saften från ¼ lime

Gör så här:

  • Hacka champinjonerna och lök och stek i en stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, hackad chili, soja, riven ingefära och smaka av med salt och peppar.
  • Koka vatten. Blanda med mjöl i en food processor (minst 10 minuter).
  • Skär ut fyrkanter i degen (totalt 16 bitar)
  • Fördela champinjonblandningen ut över degbitarna och stäng sedan degen till en dumpling.
  • Koka upp vatten med buljongtärning, fisksås, soja, ingefära och limejuice. Smaka av med salt och peppar.
  • Lägg dumplings i den kokande buljongen. Koka tills de flyter – då är det klara!
  • Servera dumplings med buljongen och färska grönsaker som Zucchini, groddar eller lök. Toppa med sesamfrön.

Näringsinformation

Kalorier
587,3
Fiber (g)
8,8
Protein (g)
20
Fett (g)
13,6
Kolhydrater (g)
103,3
Socker (g)
6,1