Plättar med lågt kolhydratinnehåll
15 March 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta är ett recept på plättar med lågt kolhydratinnehåll som du kan toppa med vad du vill. De lagas med kokosmjöl som är en mjöltyp med lågt kolhydratinnehåll, och högt proteininnehåll. Kokosmjölet bidrar också med en naturlig sötma. Servera till exempel med bär eller lågkalorisylt!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
2
Tillagningstid:
00:08:00
Kcal:
272,4
Ingredienser
- 4 ägg
- 2 msk stevia
- 4 msk kokosmjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1,5 dl lättmjölk
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk hjorthornssalt
Gör så här
- Vispa äggen luftigt och tillsätt därefter stevia eller annat valfritt sötningsmedel. Tillsätt kokosmjöl, fiberhusk, bakpulver och mjölk- rör samman till en deg.
- Värm en stekpanna på medelvärme. Använd en teflonstekpanna så att du inte behöver olja eller smör.
- Ta ungefär en matsked smet och stek på var sida i ca 2 minuter. Servera med valfritt lågkaloritillbehör.
Näringsinformation
Fibrer (g)
8,6
Protein (g)
19,9
Fett (g)
13,3
Kolhydrater (g)
11,8
Socker (g)
4,7