Proteinglass
21 April 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta recept på proteinglass är krämigt med fräsch syrlighet från kvarg. Receptet räcker till fyra portioner och är väldigt enkelt att göra med endast fyra ingredienser. God både till vardags och till helgmys.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
04:00:00
Kcal:
142
Ingredienser
- 300 g mager kvarg 1 %
- 3 dl vaniljsås utan tillsatt socker
- 1 tsk xantangummi
- 0,5 dl vaniljproteinpulver
Gör så här
- Vispa samman alla ingredienser, gärna med en stavmixer. Häll i en glassmaskin eller en form som sätts i frysen i minst 4 timmar. Ta ut och rör om emellanåt. Servera!
Näringsinformation
Fibrer (g)
0,6
Protein (g)
13,4
Fett (g)
5
Kolhydrater (g)
8,3
Socker (g)
6,7