Tofuköttbullar
21 April 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Detta är ett proteinrikt recept som är helt vegetariskt, och tofubullarna är veganska. Receptet räcker till 2 portioner och smakar helt fantastiskt! Perfekt till middag, oavsett om du ska ha gäster eller en mysig hemmakväll.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
2
Tillagningstid:
00:30:00
Tofubullar
- 500 g tofu
- 2 dl Pofiber
- 1,5 msk grillkrydda
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk soja
- 1 msk rapsolja
Pasta
- 3 ägg
- 2,5 tsk fiberhusk
- 125 g naturell färskost 9 %
- 1 tsk rapsolja
Pastasås
- 1 paket pastasås "Vitlök och örter"
Gör så här
- Pasta: sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen luftigt och tillsätt fiberhusk och färskost. Låt degen vila 10 minuter så att den tjocknar något. Smörj ett bakplåtspapper med olja och sprid ut degen över det. Ställ mitt i ugnen i 15 minuter. Den ska inte få färg. Ta ut pastan och skär i strimlor med en kniv.
- Tofubullar: kör tofu, soja, vitlök, grillkrydda och pofiber i en matberedare tills du får en deg. Rulla bullar med en sked eller med händerna. Värm olja i en stekpanna på ganska hög värme och stek tofubullarna gyllene på båda sidor.
- Pastasås: värm upp pastasåsen.
- Servera!
Näringsinformation
Fibrer (g)
13,5
Protein (g)
41,9
Fett (g)
33,9
Kolhydrater (g)
8,1
Socker (g)
2