Rabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll
EfterrättRabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll

Rabarberpaj med lågt kolhydratinnehåll

15 March 2023

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Anne Dyrby

Detta är ett recept på en glutenfri dessert med lågt kolhydratinnehåll – rabarberpaj! Servera gärna med vaniljproteinpudding. Rabarbern kan bytas ut mot till exempel äpplen eller hallon för variation. Receptet räcker till 8 portioner och passar perfekt som dessert på en middagsbjudning.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

8

Tillagningstid:

00:30:00

Kcal:

193,2

Ingredienser

  • 2 stjälkar rabarber
  • 1,25 dl mandelmjöl
  • 1,25 dl kokosmjöl
  • 2 msk fiberhusk till degen
  • 2 msk kokosolja
  • 2 ägg
  • 2 tsk vatten
  • 1,5 krm salt
  • 2 bägare ProPud vanilj
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk tagesse
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mandelmjöl, kokosmjöl, fiberhusk och salt. Tillsätt kokosolja och ägg och knåda samman med fingrarna.
  • Tillsätt vatten och fortsätt knåda tills degen precis håller ihop. Låt stå i 10 minuter. Tryck ut degen i en form och förgrädda i 10 minuter.
  • Skala och hacka rabarbern i små bitar. Lägg rabarbern med tagesse, fiberhusk och vaniljpulver i en skål. Rör runt. När pajskalet är färdigt, fyll med ProPud och toppa med rabarberblandningen. Sätt in i ugnen igen i 20 minuter. Låt den gärna svalna lite innan servering.

Näringsinformation

Fibrer (g)
9
Protein (g)
10,5
Fett (g)
11,1
Kolhydrater (g)
8,2
Socker (g)
3,8