Ugnsrostade grönsaker med inspiration från Medelhavet
28 September 2022
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
I detta recept på ugnsrostade grönsaker kan du välja själv vilka grönsaker och kryddor du vill använda, men här har vi använt bland annat morötter, kålrot, blomkål och squash. Receptet räcker till 1 portion och innehåller 346 kalorier. Rotfrukter i ugn är perfekt till middag om du går på kaloriunderskott. Byt gärna ut timjan mot till exempel cayennepeppar eller en annan blandning av olika kryddor. Väl bekomme!
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
1
Tillagningstid:
00:15:00
Kcal:
346
Ingredienser:
- 5 små morötter
- ½ kålrot
- ¼ blomkålshuvud
- ½ squash
- 3 vitlöksklyftor
- 1 tsk torkad basilika
- 2 tsk torkad timjan
- 1 tsk rapsolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skölj och hacka morot, kålrot och squash i tärningar på ca 2x2 cm. Skölj blomkålen och dela i buketter.
- Häll olja, eventuellt lite vatten, pressad vitlök, basilika och timjan i en stor skål. Rör samman till en marinad. Lägg ner alla grönsaker i skålen och blanda samman ordentligt så att alla grönsaker får marinad på sig.
- Lägg grönsakerna i en ugnsfast form med bakplåtspapper och stek i ugnen i 40 minuter. Servera!
Näringsinformation
Kalorier:
345,6
Fibrer (g):
21,3
Protein (g):
13
Fett (g):
7,6
Kolhydrater (g):
64,3
Socker (g):
27