Vegansk pizza
16 August 2021
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Vegansk pizza kan smaka gott, den med och den här pizzan toppas av många godsaker. Receptet räcker till 6 portioner och du kan i princip toppa den med alla dina favoriter.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
6
Tillagningstid:
01:20:00
Kcal:
374.3
Ingredienser:
- 1/2 paket jäst
- 2 msk rapsolja
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl rågmjöl
- 0,5 tsk salt
- 3 dl vatten
- 160 g soltorkade tomater i olja
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk vatten
- 1 msk olja
- ½ rödlök
- 100 g champinjoner, i skivor
- ½ squash, i skivor
- Lite rucolasallad
Såhär gör du:
- Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Tillsätt resten av ingredienserna, knåda degen i minst 10 minuter och låt jäsa 60 minuter under en kökshandduk.
- Sätt ugnen på 200 grader, gärna pizzafunktion.
- Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och kör dem i en köksmaskin till en jämn kräm. Tillsätt tomatpuré, vatten och olja, gärna från de soltorkade tomaterna och kör lite till.
- Baka ut pizzadegen på en långpanna med bakplåtspapper. Bred på tomatkrämen och toppa med grönsakerna.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills pizzan har fått en gyllene färg.
- Toppa med lite rucola och servera.
Näringsinformation
Kalorier
374,3
Fiber (g)
5,4
Proteiner (g)
9,9
Fett (g)
12,4
Kolhydrater (g)
52,1
Socker (g)
5