vegetarisk biff
MiddagVegetarisk biff med fetaost

Vegetarisk biff med fetaost

23 July 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Om du vill äta mindre kött i vardagen, eller är vegetarian, är det här receptet på vegetarisk biff med fetaost perfekt! Quinoa är ett proteinrikt frö fullt av näringsämnen - så dessa biffar är perfekta att äta om du har quinoa-rester. Receptet är glutenfritt och räcker till 4 portioner. Ät det med burgerbröd eller potatis och sås. Yum!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

4

Tillagningstid:

00:20:00

Kcal:

291

Ingredienser:

  • 2 dl kokt quinoa
  • 220 g squash
  • 3 ägg
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 paket fetaost (150 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl pufffiber
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Riv squash och pressa ut all vätska
  • Häll de soltorkade tomaterna, smula osten och kläm vitlöken
  • Blanda alla ingredienser till en deg.
  • Smaka av med salt och peppar
  • Forma ”degen” i 8 lika stora biffar och lägg på en bakplåt med bakpapper
  • Tillaga i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd steken och koka i ytterligare 10 minuter

Näringsinformation

Kalorier
290,8
Fiber (g)
4.3
Proteiner (g)
15,1
Fett (g)
19,2
Kolhydrater (g)
13,3
Socker (g)
3,9