MiddagVegetarisk burrito

Vegetarisk burrito

11 July 2023

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Julia Bianca Ferro

Detta recept på vegetarisk burrito görs lätt på rester och passar utmärkt som lunch. Tillagas enkelt av middagsresterna och kan sedan ätas som lunch dagen efter.​ Använd det du har i kylen och rulla ihop det i en tortilla. Mums! Receptet är enkelt att laga och räcker till 2 portioner.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

2

Tillagningstid:

00:20:00

Kcal:

690

Ingredienser:

Ris:

  • 2 dl kokt ris
  • 1 knippe koriander
  • 1 msk citronsaft

Bönröra:

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 förpackning kidneybönor
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk chilisås

Övrigt:

  • 4 tortillabröd, stora
  • ½ majskolv
  • 0,5 dl creme fraiche lätt 18 %

Gör så här:

  • Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Koka majskolven i 5 minuter. Tillsätt koriander och citronsaft till riset och rör ihop. Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs lök och vitlök i olja i en stekpanna tills löken har fått färg. Tillsätt gurkmeja, kidneybönor och chilisås.
  • Fördela över tortillabrödet och klicka lite creme fraiche på toppen. Tillsätt bönblandningen och riset. Lägg på majs. Vik in sidorna av brödet och rulla ihop till en burrito.
  • Ta i lite när du rullar ihop dem så håller de ihop bättre.

Näringsinformation

Kalorier
690,3 
Fibrer (g)
13,9
Protein (g)
23,4 
Fett (g)
15,8 
Kolhydrater (g)
113,7
Socker (g)
12,1