MiddagVegetarisk couscous

Vegetarisk couscous

11 July 2023

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Julia Bianca Ferro

Detta recept på vegetarisk couscous är enkelt att tillaga och kan varieras på många olika sätt. Använd de grönsaker du har hemma och skapa en varierad huvud- eller sidorätt till dagens middag. Rätten kan göras glutenfri genom att använda majscouscous. Receptet räcker till 2 portioner.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

2

Tillagningstid:

00:40:00

Kcal:

595

Ingredienser:

Grönsaker:

  • 1 msk olivolja
  • 125 g champinjoner
  • 2 gulbetor
  • 2 morötter
  • 0,5 röd lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tomat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1,5 förpackning spenat (50 g)

Topping:

  • 1 msk Harissa
  • 1 dl turkisk yoghurt

Couscous:

  • 2,5 dl couscous, fullkorn

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva alla grönsaker till ungefär samma storlek. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i 20 minuter, stäng sedan av ugnen och låt grönsakerna stå kvar i ytterligare 20 minuter på eftervärmen
  • Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Rör ihop de ugnsbakade grönsakerna med couscous och toppa med lite harissa och yoghurt. Servera!

Näringsinformation

Kalorier
595,3 
Fibrer (g)
12,8 
Protein (g)
22,1 
Fett (g)
16,6 
Kolhydrater (g)
85,7 
Socker (g)
15,1