Vegetarisk Pad Thai
21 April 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Anne Dyrby
Prova ett nytt och vegetariskt recept med denna välsmakande pad thai! Receptet räcker till 4 portioner och mättar bra med sina asiatiska smaker. Både färsk lime och chili gör rätten ännu mera smakrik. Använd detta recept som en bas och tillsätt de grönsaker du vill för variation.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
00:10:00
Kcal:
518,7
Ingredienser
- 1 msk rapsolja
- 1 paket vegetariska kycklingbitar
- 1 st vitkål (400 g)
- 1 bunt koriander
- 1 ägg
- 1 påse pad thai woksås
- 1 dl jordnötter
- 1 paket risnudlar (180 g)
Gör så här
- Koka nudlarna enligt instruktionerna på paketet. Strimla kålen. Värm olja i en wok eller stekpanna och stek kålen på hög värme i 1-2 minuter. Tillsätt de vegetariska kycklingbitarna, woksås och ett ägg. Rör runt så ägget blandar sig ordentligt. Tillsätt nudlar och rör runt Hacka jordnötter grovt och toppa med jordnötter och koriander. Servera!
Näringsinformation
Fibrer (g)
9,2
Protein (g)
28,7
Fett (g)
19,7
Kolhydrater (g)
54,1
Socker (g)
11,6