Vegetarisk tapas
23 July 2019
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Tapas är många små rätter! Här finns 3 hälsosamma vegetariska tapasrätter. Kombinera med ännu fler rätter och servera som fingermat. Om du lagar alla rätter samtidigt sparar du mycket tid, eftersom ugnen redan är varm. Receptet räcker till 4 portioner och ger stor variation av smaker.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
00:20:00
Kcal:
248,7
Bruschetta:
- 1 sötpotatis
- 1 tomat
- 50 g rödlök
- 1 matsked olivolja
- 1 matsked vin vinäger
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Aubergine pizza:
- 1 liten aubergine (320 g)
- ¼ tsk salt
- 4 baby tomater
- 8 tsk pasta sås «Basil»
- 20 g italiensk mozzarella
Fyllda ugnsbakade paprika:
- 3 röda paprika
- 100 g Philadelphia ljus, vitlök
Bruschetta:
- Sätt ugnen på 220 grader. Fukta och baka sötpotatisen i mitten av ugnen i 15 minuter. Kärna ut tomaterna och hacka dem i kuber
- Hacka rödlök och basilika. Blanda ihop tomat, rödlök, basilika, olja, ättika, salt och peppar
- När potatisen är klar - skiva i 1 cm tjocka skivor
- Sätt "toastskivorna" i brödrosten några minuter för en fin skorpa
- Topp med tomatblandningen och serveren!
Aubergine pizza:
- Sätt ugnen på 220 grader
- Skiva auberglingen i 1,5 cm tjocka skivor. Lägg dem på en bakplåt med bakpapper, salta dem och tillbaka i mitten av ugnen i 20 minuter.
- Skiva tomat
- När äggplanten är klar, toppa varje skiva med pasta sås, tomat, spenatblad och mozzarella
- Sätt i ugnen i 5-10 minuter
Fyllda ugnsbakade paprika:
- Sätt ugnen på 220 grader
- Gröp ur paprika och fyll med ost
- Stek i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de har lite färg
Näringsinformation
Kalorier
248,7
Fiber (g)
8.2
Proteiner (g)
6,8
Fett (g)
7,8
Kolhydrater (g)
33,7
Socker (g)
12,5