vegetariska köttbullar med kikärtor
MiddagVegetariska köttbullar med kikärtor

Vegetariska köttbullar med kikärtor

10 July 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett recept på läckra vegetariska köttbullar med kikärtor. De är lätta att tillaga och de lagas i ugnen. Servera köttbullarna med linspasta, röd pesto och arugula för en balanserad och nyttig måltid. Njut!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

4

Kcal:

235

Ingredienser:

  • 1 burk kokta kikärter
  • 3 dl solrosfrön
  • 0,75 dl fiberhusk
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl vatten
  • 1 matsked sojasås
  • 1 msk pofiber
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Blanda solrosfrön i en köksmaskin till en fast massa
  • Riv löken grovt
  • Tillsätt lök, kikärter, vatten, soja, salt, peppar och vitlök
  • Blanda till en smidig deg
  • Lägg till fiberhusk och pofiber, se till att det blandas bra
  • Rulla till bollar och lägg dem på en bakplåt med bakpapper
  • Stek i mitten av ugnen i 15 minuter, vänd sedan bollarna och stek i 10 minuter

Näringsinformation

Kalorier
234,7
Fiber (g)
16,1
Proteiner (g)
8,9
Fett (g)
11,1
Kolhydrater (g)
17,5
Socker (g)
1,6