vegetariska nachos
MiddagVegetariska nachos

Vegetariska nachos

16 August 2021

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Nachos är riktigt smarrigt och här kommer ett recept på nachos med god och fräsch topping. Receptet räcker till 3 portioner, perfekt för vardagsmiddag eller fest. Mums!

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

3

Tillagningstid:

00:20:00

Kcal:

551

Ingredienser:

  • 1 påse 185 g tortillachips, cheese
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 burk svarta bönor, 400/240g
  • 1 påse tacokryddor, utan socker
  • ½ gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tomater, finhackade
  • ½ avokado
  • 1 knippe vårlök, tunt hackad
  • ½ citron
  • 1 jalapeños, i skivor
  • Lite färsk koriander

Såhär gör du:

  • Värm oljan i en stekpanna och stek löken på medium värme i några minuter tills den har blivit mjuk.
  • Tillsätt krossade tomater, tacokryddor och bönor och koka upp.
  • Rör ihop tomater, avokado, vårlök, pressad saft från citron och salt till en sallad.
  • Lägg tortillachipsen i en serveringsskål eller dela upp dem i portionsskålar. Lägg på bönblandningen och sallad, ta inte med överflödig vätska.
  • Toppa med jalapeños och färsk koriander – servera!

Näringsinformation

Kalorier
551
Fiber (g)
14,4
Proteiner (g)
15,9
Fett (g)
26,5
Kolhydrater (g)
56,3
Socker (g)
12,2