GrytorVegogryta med bönor

Vegogryta med bönor

13 July 2023

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Julia Bianca Ferro

Detta recept på vegogryta med bönor har en krämig konsistens och god nötig smak.
Receptet räcker till 4 portioner och tillagas på bara 30 minuter. Du kan använda de bönor du tycker bäst om, eller har hemma i köksskåpet, och grytan smakar även gott tillsammans med couscous.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

4

Tillagningstid:

00:30:00

Kcal:

549

Ingredienser:

Gryta med bönor:

  • 0,5 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk färsk ingefära
  • 2 msk jordnötssmör, crunchy
  • 2 msk kinesisk soja
  • 250 ml kokosmjölk 18 %
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 lime
  • 1 förpackning bönmix (175 g)
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 250 g champinjoner

Couscous:

  • 4 dl perlecouscous

Gör så här:

  • Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Skiva och stek svampen i olja tills den fått färg.
  • ​Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
  • Stek finhackad lök och vitlök. Tillsätt jordnötssmör, soja, kokosmjölk, limejuice, vatten, salt, peppar, finhackad ingefära och cayennepeppar i stekpannan.
  • Koka upp och tillsätt bönorna och svampen.
  • Låt puttra i 1–2 minuter så att allt blir varmt.
  • Servera böngrytan med couscous.

Näringsinformation

Kalorier
549
Fibrer (g)
5,1 
Protein (g)
18,7
Fett (g)
21,8
Kolhydrater (g)
70,2
Socker (g)
3