Vegogryta med bönor
13 July 2023
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
Julia Bianca Ferro
Detta recept på vegogryta med bönor har en krämig konsistens och god nötig smak.
Receptet räcker till 4 portioner och tillagas på bara 30 minuter. Du kan använda de bönor du tycker bäst om, eller har hemma i köksskåpet, och grytan smakar även gott tillsammans med couscous.
Recept av Evelina Söderholm
Portioner:
4
Tillagningstid:
00:30:00
Kcal:
549
Ingredienser:
Gryta med bönor:
- 0,5 gul lök
- 1 msk rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk färsk ingefära
- 2 msk jordnötssmör, crunchy
- 2 msk kinesisk soja
- 250 ml kokosmjölk 18 %
- 1 krm cayennepeppar
- 0,5 lime
- 1 förpackning bönmix (175 g)
- 1 tsk salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 dl vatten
- 250 g champinjoner
Couscous:
- 4 dl perlecouscous
Gör så här:
- Koka couscousen enligt instruktionerna på paketet. Skiva och stek svampen i olja tills den fått färg.
- Ta upp ur stekpannan och ställ åt sidan.
- Stek finhackad lök och vitlök. Tillsätt jordnötssmör, soja, kokosmjölk, limejuice, vatten, salt, peppar, finhackad ingefära och cayennepeppar i stekpannan.
- Koka upp och tillsätt bönorna och svampen.
- Låt puttra i 1–2 minuter så att allt blir varmt.
- Servera böngrytan med couscous.
Näringsinformation
Kalorier
549
Fibrer (g)
5,1
Protein (g)
18,7
Fett (g)
21,8
Kolhydrater (g)
70,2
Socker (g)
3