vegetarisk wok med kokosmjölk
MiddagVegetarisk wok med kokosmjölk

Vegetarisk wok med kokosmjölk

10 July 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Detta är ett recept på en vegetarisk wok med kokosmjölk och massor av goda grönsaker. Det innehåller mindre än 600 kcal per portion och räcker till 2 portioner. För att göra en low carb wok kan du alltid ersätta risnudlarna med bönpasta.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

2

Kcal:

592

Ingredienser:

  • ½ burk kokosmjölk lätt (6,7%)
  • 2 dl jordnötssmör, utan salt
  • 2 dl vatten
  • 3 msk sojasås
  • 2 msk fräsch ingefära
  • 1 msk honung
  • ½ lime
  • 1 tsk sriracha
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pack ris nudlar
  • 2 dl edamam bönor
  • 1 msk sesamolja
  • ½ gullök
  • 2 paprika
  • 2 morötter
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 bunt koriander

Gör så här:

  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen och tillsätt edamamebönorna i sista minuten
  • Skölj med kallt vatten
  • Finriv ingefära och vitlök
  • Blanda i kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, sojasås, den knäckta ingefära och vitlök, honung, sriracha och pressa saften från limen i en kastrull
  • Värm såsen på låg värme
  • Skär lök och paprika
  • Stek löken i ca 5 minuter på hög värme
  • Sätt ner värmen och tillsätt paprika och morötter, stek i 2-3 minuter
  • Lägg sedan till såsen och nudlar

Näringsinformation

Kalorier
592
Fiber (g)
8.2
Proteiner (g)
16,6
Fett (g)
24,6
Kolhydrater (g)
72,9
Socker (g)
11,9