vegetariska vårrullar
MiddagVegetariska vårrullar - nyttigt recept

Vegetariska vårrullar - nyttigt recept

23 July 2019

|

Uppdaterad 6 November 2024

Skriven av:

Gör dina egna vegetariska vårrullar med rispapper - och fyll i vad du har hemma! Byt ut grönsaker, nötter eller färska örter med vad du har i ditt kylskåp. En perfekt middag som blir otroligt god. Detta recept räcker till 2 portioner och tar bara 35 minuter att göra.

Recept av Evelina Söderholm

Portioner:

2

Kcal:

568

Ingredienser vårrullar:

  • 1 squash (400 g)
  • 2 morötter (200 g)
  • ½ kål
  • 1 paprika
  • Färsk mynta
  • Färsk koriander
  • 10 stycken rispapper
  • 2 msk jordnötssmör

Sås:

  • 2 msk jordnötssmör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk tahini
  • 1 msk fiber sirap klar
  • 1 msk sojasås
  • 1,25 krm torkad ingefära

Gör så här:

  • Rör alla ingredienser till en sås
  • Riv squashen i en spiralskärare eller skiva med en kniv så det blir pasta »
  • Riv morötterna grovt, skala paprikorna och skiva kålen. Finhacka koriander och mynta
  • Sätt i allt i en stor skål med 2 matskedar sås
  • Rör om.
  • Koka vatten och häll i en form som är så stor att rispappret passar. Doppa rispappret några sekunder i vatten. Sätt rispapperet på en bräda och fyll med Squas-sallad, och några färska örter. Vik i kanterna och rulla ihop.
  • Servera de färdiga vårrullarna med resten av såsen.

Näringsinformation

Kalorier
567,9
Fiber (g)
16,9
Proteiner (g)
16,7
Fett (g)
21,9
Kolhydrater (g)
69,1
Socker (g)
16,2