Vår godaste pastasås inspirerad av höstens bästa smaker!
4 December 2014
|Uppdaterad 6 November 2024
Skriven av:
480 kcal per portion
Ingredienser:
4 portioner
1 gul lök
1 klyfta vitlök
300 gram valfri färsk svamp, (gärna kantareller)
2 msk färskpressad citronjuice
3-5 enbär
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
½ tsk flingsalt
1 burk crème fraiche, (gärna smaksatt med svamp och timjan)
1 tsk torkad timjan
Salt och peppar efter tycke och smak
Gör så här:
Skala och hacka vitlök och den gula löken fint. Skiva svampen och mortla enbären.
Stek den gula löken och svampen i oljan på hög värme i cirka 5 minuter. Löken ska inte bli stekt! Tillsätt därefter, timjan vitlök, citronjuice, socker och salt och låt allting puttra ihop ytterligare någon minut och vänd slutligen ner crème fraichen. Sänk värmen och låt de olika ingredienserna ”gifta ihop sig”. Snart är höstens godaste pastasås klar. Vänd slutligen ner din färdigkokta favoritpasta i såsen och avrunda med svartpeppar och eventuellt lite ytterligare salt. Färdigt att avnjutas och kanske en framtida favorit för både stora och små middagsgäster!
Tips:
Spara gärna en deciliter av pastavattnet som du adderar till den färdiga pastarätten i samband med att favoritpastan blandas ihop med såsen. Du kommer att få ett krämigare slutresultat tack vare pastavattnets stärkelse.
Du har väl inte glömnt att det snart är Halloween? Besök Nutriletts Halloween-quiz!